Animator czasu wolnego

• Właściciel:
  • Jakub B. B.
  • Założona:
  • 13-07-2009
  • Branże:
  • Hotelarstwo/Turystyka/Katering, Media/Sztuka/Rozrywka, Marketing/Reklama/Public Relations
  • Rodzaj grupy:
  • Otwarta / niemoderowana
  • Typ grupy:
  • profesjonalna

Szkolenia dla animatorów (90)

Dorota Kaczmarczyk

instruktor fitness

Jestem na świeżo po Warszawskim szkoleniu ( 17-18.10 2009) i naprawde ciezko jest to opisac co tam sie działo,trzeba było tam byc!

Ja miałam szczescie bo dopisałam sie jako jedna z ostatnich, i dzien przed szkoleniem o 20.00 dowiedziałam sie ze zwolniło sie jedno wolne miejsce i moge wziac w nim udział, wiec stwierdziłam ze skoro juz mam takie szczescie to wykorzystam sytuacje.
Tą decyzję podjełabym 1000 razy i jeszcze wiecej,szkolenie moge polecic w stu procentach kazdemu kto mysli o animacji czasu wolnego, zreszta tym ktorzy nie mają tego w planach tez bym poleciła bo te 2 dni to był taki pozytywny zastrzyk energi ze kazdy byłby zadowolony.

Dowiedziałam sie naprawde bardzo ciekawych rzeczy, Kuba nie tylko chwalił ta prace ale duzo czasu poświecił tez jej wadom, i to mom zdaniem jest dobre bo to nie tylko super wakacje w ciepłych krajach to tez ciezka praca fizyczna i psychiczna.
Pomimo to nie zraziłam sie, wrecz przeciwnie, coraz bardziej chcę w ten sposob spedzic wakacje.

Tak pozytywnego człowieka jakim jest Kuba z takim magazynem enerigi ktorą poraza jak bronią nie widziałam jeszcze chyba nigdy i nie miałam z nikim takim stycznosci,zresztą to trzeba przezyc na własnej skórze takze podsumowywujac

POLECAM W 100% Szkolenie profesjonalne w kazdym calu!

19.10.2009 20:37

Karolina Krzemińska

koordynator biura, Sis

Szkolenie PEDAGOGIKA ZABAWY
Przygotowujące do pracy z grupami!!!

21-22 listopada 2009,
Szkoła Podstawowa nr 12,
os. Zwycięstwa 101, 61-643 Poznań

Szkolenie z pedagogiki zabawy jest odpowiedzią na ogromne zainteresowanie ze strony osób, które pracują z różnymi grupami, czyli: Nauczyciele, Animatorzy, Studenci, Pracownicy oświaty, socjalni, kulturalni, Rodzice, Konferansjerzy itp. Nasz praktyczny warsztat uczy, jak bawić się z dziećmi, młodzieżą, dorosłymi i seniorami. Wszystko w praktyce i w sympatycznej atmosferze!

Prowadzącym jest: Jakub B. Bączek – najpopularniejszy w Polsce szkoleniowiec animatorów czasu wolnego, autor książki „Podręcznik animatora czasu wolnego” oraz wielu innych publikacji z tego tematu. Z wykształcenia jest mgr pedagogiki, wychowania fizycznego i pracownikiem socjalnym, ale swoje życie związał z psychologią i animacją czasu wolnego. Na co dzień wykłada w trzech śląskich uczelniach i prowadzi szkolenia na terenie całej Europy. Na jego zajęcia zjeżdżają się kursanci ze wszystkich zakątków kontynentu, a jego książki rozchodzą się w błyskawicznym tempie. Jakub B. Bączek był animatorem w takich miejscach jak Majorka, Szwajcaria, Niemcy, Kreta, Rodos czy Jamajka. Później pracował jako manager animacji w największych polskich firmach turystycznych. Współpracował z takimi markami jak TVN, Radio Zet, Happy Events czy Neckermann Polska, obecnie związany jest z Firmą STAGEMAN POLSKA. Swoje szkolenia prowadzi z pasją i pełnym zaangażowaniem – oprócz wiedzy i doświadczenia przekazuje swoim kursantom sporo energii i inspiracji do samodzielnej pracy.

Cena: 290 zł - a w tym:
a) 12 godzin z Najlepszym Trenerem Animatorów (2 dni zabawy i nauki)
b) materiały szkoleniowe
c) certyfikat ukończenia szkolenia
d) poczęstunek
e) książka „Animacja czasu wolnego” za darmo!!!
f) propozycja pracy w animacji dla zainteresowanych Kursantów!!!

Zależy nam, żeby na szkoleniu pojawiło się jak najwięcej osób dlatego, że poszukujemy ponad 100 animatorów, pracowników eventowych i pedagogów na sezon letni w takich kurortach turystycznych jak: Egipt, Kreta, Rodos, Tunezja, Cypr, Majorka, Wyspy Kanaryjskie, Kos, Malta czy Ibiza oraz oczywiście w Polsce (wychowawcy kolonijni, opiekunowie, instruktorzy, animatorzy).

UWAGA!!! Każdy uczestnik szkolenia otrzyma od nas ofertę pracy w animacji!!! Warto wziąć udział w szkoleniu i zapewnić sobie atrakcyjną i dobrze płatną pracę na wakacje!

www.stageman.pl
Kontakt:
Karolina Krzemińska
karolina.krzeminska@stageman.pl
513 429 455

22.10.2009 13:09

Barbara Ligocka

Koordynator szkoleń , Stageman Polska

ZAPRASZAM NA SZKOLENIE DLA ANIMATORÓW CZASU WOLNEGO W KATOWICACH!!!

Szkolenie popularne w całej Polsce, które jest nie tylko nauką przez świetną zabawę ale też szansą na zdobycie atrakcyjnej pracy nad morzem, uczenie się języków i nabywanie wartościowych kontaktów na świecie. Ogromna popularność, charyzmatyczny prowadzący i duża dawka wiedzy o organizacji czasu wolnego!

Szkolenie dostarczyć ma wszelkich informacji i umiejętności, które są niezbędne w pracy Animatora Czasu Wolnego. Praca ta nie jest łatwa i wymaga wielu umiejętności praktycznych. O tych umiejętnościach dowiesz się właśnie na szkoleniu.

Największą zaletą szkolenia są gotowe scenariusze gier, zabaw i zajęć animacyjnych, które można używać praktycznie wszędzie.

Szkolenie ma charakter praktyczny – dowiesz się więc, co robić jako Animator w rzeczywistych sytuacjach. Będzie dużo ćwiczeń, gier, zabaw, scenek i umiejętności! Wszystko w odniesieniu do prawdziwej pracy animacyjnej.
Prowadzący:

Jakub B. Bączek - najpopularniejszy w Polsce szkoleniowiec animatorów czasu wolnego, autor książki "Animacja czasu wolnego" oraz wielu innych publikacji z tego tematu. Z wykształcenia jest mgr pedagogiki, wychowania fizycznego i pracownikiem socjalnym, ale swoje życie związał z psychologią i animacją czasu wolnego. Na co dzień wykłada w trzech śląskich uczelniach i prowadzi szkolenia na terenie całej Europy. Na jego zajęcia zjeżdżają się kursanci ze wszystkich zakątków kontynentu, a jego książki rozchodzą się w błyskawicznym tempie. Jakub B. Bączek był animatorem w takich miejscach jak Majorka, Szwajcaria, Niemcy, Kreta, Tunezja czy Jamajka. Później pracował jako manager animacji w największych polskich firmach turystycznych. Współpracował z takimi markami jak TVN, Radio Zet, Happy Events czy Neckermann Polska, Pro-Staff Polska, obecnie związany jest z Firmą STAGEMAN POLSKA. Swoje szkolenia prowadzi z pasją i pełnym zaangażowaniem - oprócz wiedzy i doświadczenia przekazuje swoim kursantom sporo energii i inspiracji do samodzielnej pracy.
Program:

1. Animacja czasu wolnego - wprowadzenie teoretyczne
1.1. Czym jest animacja?
1.2. Kto to jest animator i jakie powinien mieć cechy?
1.3. Ile zarabia animator?
1.4. Gdzie powinien szukać pracy?
1.5. Jakie są prawa i obowiązki animatora?
1.6. Jakie są funkcje animacji?
1.7. Jakie są typy animatorów?
1.8. Jak wygląda dzienny program animacyjny?
1.9. Czym różni się praca w Polsce od pracy za granicą?

2. Animacja sportowa
2.1. Jak zaplanować zajęcia sportowe?
2.2. Jak przygotować zajęcia sportowe?
2.3. Jak przeprowadzić zajęcia sportowe?
2.4. Jakie są najpopularniejsze sporty w animacji?
2.5. Jak sędziować sporty animacyjne?
2.6. Jak zachować się w przypadku kontuzji?
2.7. Jak podzielić turystów na drużyny?
2.8. Jak zabezpieczać teren i sprzęt sportowy?
2.9. Jak zachęcić do sportu i wysiłku na wakacjach?

3. PR w pracy animatora czasu wolnego
3.1. Co to jest PR?
3.2. Jak zastosować PR w animacji?
3.3. Jak prowadzić relację z gośćmi hotelu?
3.4. Jak prowadzić relacje z obsługą hotelową?
3.5. Jak prezentować program animacyjny?

4. Autoprezentacja – warsztaty
4.1. Jak się ubrać do pracy?
4.2. Jak się zachowywać w pracy?
4.3. Jak korzystać z mowy ciała?
4.4. Jak mówić do turystów?
4.5. Jak zachować się na scenie?
4.6. Jak trzymać mikrofon?
4.7. Jak zapraszać do animacji?
4.8. Na co turyści zwracają uwagę?
4.9. Jak radzić sobie z obcymi językami?

5. Animacja dzieci i młodzieży
5.1. Jakie są cechy dzieci?
5.2. Jak przeprowadzić zajęcia z dziećmi?
5.3. Jak przekonać dzieci do siebie?
5.4. Jak mówić do dzieci?
5.5. Jak zadbać o bezpieczeństwo dzieci?
5.6. Jak radzić sobie z „trudnymi” dziećmi i grupami?
5.7. Co należy do Twoich obowiązków?
5.8. Jak prowadzić zajęcia z młodzieżą?
5.9. Jak zachęcić młodzież do udziału w zajęciach?

6. Trening antystresowy w zawodzie animatora
6.1. Co to jest stres?
6.2. Jakie są objawy stresu?
6.3. Jak walczyć ze stresem?
6.4. Jak w pracy animatora radzić sobie z tęsknotą i trudnymi klientami?

Cena: 305 zł
W cenę wliczone jest:

a) 16 godzin z doświadczonym Trenerem Animatorów
b) materiały szkoleniowe
c) certyfikat ukończenia szkolenia
d) książka „Animacja czasu wolnego”
e) propozycja pracy w animacji!!!

Korzyści z ukończenia szkolenia:
- poznasz prawa rządzące zajęciami animacyjnymi z dziećmi, młodzieżą i dorosłymi;
- otrzymasz gotowe scenariusze zajęć animacyjnych na każdą okazję;
- zobaczysz wiele przykładów gier i zabaw do zastosowania w animacji (weźmiesz w nich udział);
- zrozumiesz psychologiczne mechanizmy postępowania ludzi podczas gier i zabaw;
- poznasz nowych, kreatywnych ludzi;
- dowiesz się jak budować autorytet i prowadzić zajęcia z grupami;
- poznasz najważniejsze zasady konferansjerki;
- będziesz mieć szanse na podpisanie umowy z Firmami Animacyjnymi (dla zainteresowanych oferta pracy!).

Najbliższe szkolenia:

- Katowice: 19 - 20 grudnia 2009 r.
- Warszawa: 09 - 10 stycznia 2010 r.

Więcej na www.stageman.pl i pod mailem: szkolenia@stageman.pl

09.11.2009 10:56

Wszystkim osobom, które zastanawiają się nad wzięciem udziału w szkoleniu dla animatorów czasu wolnego organizowanym przez firmę Stageman Polska szczerze polecam!!

Ja brałam udział w szkoleniu w Krakowie (7-8 listopad 2009) i bardzo się cieszę, że się zdecydowałam na nie. Doskonały sposób, w który Kuba przekazał nam swoją wiedzę spowodował, że na długo pozostaną mi w pamięci jego uwagi i przekazane informacje. Do tego niesamowita atmosfera, mnóstwo śmiechu i pozytywnej energii.

Pomimo tego, że na szkoleniu były ukazane liczne wady tej pracy zupełnie mnie to nie zraziło. Bardzo chciałabym, pracować jako animator, jest to cel który pragnę osiągnąć.

16.11.2009 01:53

Barbara Ligocka

Najbliższe szkolenia z Animacji Czasu Wolnego prowadzone przez Jakuba B. Bączka odbywać się będą w następujących miastach:
- Katowice: 19 - 20 grudnia 2009 r.
- Warszawa: 09 - 10 stycznia 2010 r.
- Gdańsk: 30 - 31 stycznia 2010 r.

Szczegóły na www.stageman.pl i pod mailem: szkolenia@stageman.pl

23.11.2009 12:40

Kilka dni temu miałem okazję wziąć udział w szkoleniu „Pedagogika zabawy” , które odbyło się w Poznaniu w dniach 21.11-22.11.2009 Przyznam szczerze, że przed zapisaniem się na szkolenie miałem pewne obawy czy nie będzie to jedno z tych szkoleń z których jedyną rzeczą, którą wyniosę będzie certyfikat jego ukończenia. A prowadzący będzie przewijał kolejne slajdy w Power poincie i udawał, że nie czyta z kartki.
Na szczęście mile się rozczarowałem. pan Jakub B. Bączek okazał się być znakomitym prowadzącym, który w niebywały sposób przekazywał swoją wiedzę zarówno tą teoretyczną jak i praktyczną. A wszystko to przyprawione dużą dawką humoru i prowadzone w przemiłej atmosferze. Widać, że prowadzący naprawdę żyje tym co robi i swoją pasją potrafi zarazić innych. Plusem tego szkolenia jest też także fakt, że praca animatora jest przedstawiona w sposób obiektywny. Szkolenie spowodowało, że miałem okazję trochę głębiej poznać ten zawód, zarówno jego cienie jak i blaski.
Każdemu zainteresowanemu tą tematyką gorąco polecam te szkolenia.

Marcin edytował wiadomość 26.11.2009 00:34

Hej! Chyba jestem pierwszą z najnowszej katowickiej grupy wielbicieli Kuby, która się tutaj wypowie na temat Jego szkolenia w dniach 19-20. 12. 2009 r. Było naprawdę świetnie, szczerze polecam wziąć udział w takich zajęciach i przekonać się, w jak krótkim czasie można zintegrować grupę nieznanych sobie osób, co więcej - zapewnić im wspaniałą rozrywkę i jeszcze czegoś nauczyć. Pozdrawiam serdecznie prowadzących szkolenie, czyli Kubę i Marka oraz wszystkich uczestników!

20.12.2009 19:19

Biorąc udział w szkoleniu bez namysłu mogę polecić je innym wahającym się ludziom , a także zachęcić znajomych do wzięcia w nim udziału.
Na pewno jest to przydatne i zarazem ciekawe doświadczenie.Można dużo się dowiedzieć ... nie tylko o zaletach ale także wadach pracy animatora.

szkolenie nie tylko uczy .. co zrobić by być dobrym i pożądanym animatorem,
ale także przystosowuje do realiów życia... Jak warto się zachować ,co jest ważne..w komunikacji międzyludzkiej i nie tylko
Jestem pozytywnie zaskoczona i nabuzowana energią wyniesioną podczas tych dwóch dni szkolenia i spędzania wspólnego czasu pełnego śmiechu,zabawy.
Poznania nowych ludzi i zasymilowania się z nimi już po kilku godzinach.

Wykładowca pozytywnie zakręcony ! umiejący przekazać ważne informacje w ciekawy i niezwykły sposób.!Kuba potrafi naładować ludzi pozytywną energią.
Z pewnością będzie mi tego brakowało!!!

pozdrowienia dla Kuby i Marka .. oraz wszystkich uczestników szkolenia w Katowicach !! ;DD

20.12.2009 20:46

Super super i jeszcze raz super ;) polecam wszystkim ;))

Daria Gieraga

20.12.2009 22:00

Chyba najlepsze ze szkoleń, w jakich miałam okazję uczestniczyć (a było ich kilka). Dwa dni... z pozoru mogą wydawać się niewystarczające, by nauczyć się animacji... ale to tylko pozory. Szkolenie jest krótkie, lecz bardzo intensywne
i treściwe. Wystarczy odrobina chęci, dosłownie tyle by przyjść na szkolenie... a wiedza sama się wchłonie :)
Oprócz teorii animacji, zostały omówione m.in. tematy z zakresu komunikacji społecznej i psychologii pracy z grupą. Ważne dla mnie było ukazanie pracy animatora za granicą "od podszewki", bez żadnej propagandy czy koloryzowania. Pozwala to spojrzeć na pracę w animacji z nieco innej perspektywy niż dotychczas. Natomiast najważniejszym (moim zdaniem) i najbardziej cennym elementem szkolenia była praktyka, praktyka i jeszcze raz praktyka :) Nauczyłam się wielu form rozrywki dla dzieci i dla dorosłych, we współpracy z innymi uczestnikami szkolenia mogłam sprawdzić swoje umiejętności animacyjne, ale także językowe. A do tego świetnie się bawiłam, zresztą jestem pewna że nie tylko ja :)
W takim towarzystwie nie mogło być inaczej!
Naprawdę warto było wydać pieniądze na to, by uczestniczyć w tym szkoleniu. Bo z pewnością nie są to pieniądze wyrzucone w błoto, lecz inwestycja... i to nie byle jaka, bo w samego siebie :)
Nie mogę nie wspomnieć o prowadzącym szkolenie... z pewnością wbija się w pamięć i to na długo :)
Kuba jest fantastycznym człowiekiem... wszystkich dokoła zaraża swoją energią i pozytywnym nastawieniem,
już na pierwszy rzut oka widać u niego pasję, widać że kocha to co robi. A na dodatek robi to świetnie! I oby tak dalej! Życzę Ci tego Kubo z całego serca :)

pozdrawiam wszystkich ciepło, a najcieplej Kubę i Marka ;)

20.12.2009 22:57

Witam, jestem jedną z osób uczestniczących w ostatni weekend (19-20.12) na szkoleniu z Animacji czasu wolnego w Katowicach i muszę powiedzieć że były to dwa niesamowite dni. Bywałam już na kilku szkoleniach, ale ten pozaostanie w pamięci mej na bardzoo długo.
Nisamoiwta atmosfera od samego poczatku, sposób w jak szybkim czasie grupa się poznała i zintegrowała była zaskakująca. Kuba przekazywał nam informacje o tym jak naprawdę wygląda praca animatora bez żadnego ściemniania i koloryzowania. Do tego teorię przekładalismy w większości odrazu na praktykę- było wiele zabawy i gier dla dzieci i dla dorosłych. Czasmi naprawdę prostych, a dających wiele radości i uśmiechu. Oprócz rzeczy przydatynych w czasie pracy animatora, poruszano także tematy dotyczące kontaktów między ludzkich i psychologiczne apsekty - które napewno przydadzą Nam się w życiu prywatnym jak i zawodowym.
Kuba jest niesmowitą osobą, widać że to co robi kocha i jest to jego pasją. Do tego potrafi w bardzo profesjonalny sposób przekazać informacje oraz podzielić się swoim doświadczeniem ( a jest ogromne), a do tego jego uśmiech, mege wielka energia wpływa na wszystkich uczestników.
Oprócz wielu praktycznych i ciekawych rzeczy nauczyłam się przełamywania barier językowych, lepszej relacji z otaczającymi ludzmi.
Polecam wszytkim kursy Kuby- to cudownie spędzony czas, na tym kursie było wszystko!!!
Kuba życzę Ci dalszych sukcesów w życiu zawodowym oraz coraz większego zainteresowania kursami.
Dziękuję bardzo za to co dał mi ten kurs - a dał bardzooo dużo.
Pozdrowienia dla Kuby i Marka - jesteście niesamowitymi osobami, oraz dla całej wspaniałej grupy - było mi niezmiernie miło spędzić z Wami dwa cudowne dni.

21.12.2009 17:41

ANIMACJA CZASU WOLNEGO - szkolenie w Katowicach !!! Wszystkich, którzy mają trochę wolnego czasu, chcą się dobrze pobawić i pośmiać zapraszam właśnie na to szkolenie. Kuba to mega pozytywny człowiek, który zaraża swoim entuzjazmem i poczuciem humoru !!! Podczas tego szkolenia poznacie plusy i minusy pracy animatora. Ale przecież najważniejsza jest dobra atmosfera i zabawa, którą to szkolenie gwarantuje ;);)
Dzięki Kubie i Marco spędziłam fantastyczny weekend ;);)

Marta edytowała wiadomość 22.12.2009 16:38

Szkolenie w Katowicach 19-20.12.2009.
Bardzo profesjonalne szkolenie z ogromną ilością dobrej zabawy. Pan Kuba jest osobą obdarzoną ogromnym ładunkiem pozytywnej energii którą zaraża wszystkich dookoła. Szkolenie przeprowadzone bardzo fajnie, nauczyłem się wiele ciekawych rzeczy poprzez zabawę, atmosfera jaką wprowadza Kuba na zajęciach jest super, ludzie czują się poprostu świetnie:)
Szkolenie przybliża zarys pracy animatora czasu wolnego, plusy, minusy tej pracy, zasady które rządzą w tym zawodzie. Kuba posiadając niesamowite doświadczenie trafia w 10ę we wszystkie aspekty pracy animatora.
Polecam to szkolenie osobą które chcą spróbować swoich sił w tym zawodzie, dowiedzieć się mnóstwa ciekawych i praktycznych rzeczy oraz spędzić niesamowicie pozytywny,zakręcony, pełen śmiechu i dobre zabawy weekend.
Pozdrawiam Kubę, Marco hehe oraz wszystkich uczestników szkolenia !!!!!!!

Damian

Damian edytował wiadomość 23.12.2009 23:32

Agieszka Studzińska

akwizytor- magazynier, De Molen trade sp. z.o.o

Witam!
Jestem "świeżo" po warszawskim szkoleniu. Niesamowite przeżycie i wspaniała zabawa. Próba sił i sprawdzania własnych możliwości, jak i odnalezienia sensu głęboko w sobie i utwierdzanie realnych i ludzkich rzeczy, co w życiu codziennym czasami jest straszne i niemożliwe, jak strach przez poznaniem i doświadczaniem nowych rzeczy, reakcji, bądź ludzi. Szkolenie odnosi się do pracy animatora, więc jest to ciężka praca (również nad samym sobą) poprzez dobrą zabawę. Kuba jest niesamowicie pozytywny. Osoba w pełni otwarta i uśmiechnięta od ucha do ucha, dzięki czemu daje to motywację do pracy i coraz większej otwartości! Otwiera to przed każdym z nas nową drogę i szansę na rozwijanie się. Już tęsknie za tym wszystkim i za wspaniałymi ludźmi, których poznałam, a pomyśleć że jeszcze parę dni temu byliśmy grupą nie znających się ludzi. To wszystko zawdzięczam cudownej atmosferze i oczywiście naszemu wspaniałemu prowadzącemu! Dzięki za wszystko! Pozdrawiam!

11.01.2010 15:53

Barbara Ligocka

Terminy najbliższych szkoleń z Animacji Czasu Wolnego prowadzonych przez Jakuba B. Bączka:
- Gdańsk: 30 - 31 stycznia
- Wrocław: 27 - 28 lutego
- Katowice: 20 - 21 marca

Więcej informacji na www.stageman.pl

19.01.2010 15:15

Przejdź do listy wątków

Obserwuj tę dyskusję | Pokaż listę obserwowanych wątków

< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >

Aby dodać komentarz musisz się zalogować.

Jeżeli nie jesteś zarejestrowany w serwisie, możesz zrobić to tutaj.