Alchemia Kariery

• Właściciel:
  • Grzegorz Turniak
  • Założona:
  • 23-08-2008
  • Branże:
  • Doradztwo/Konsulting, Human Resources
  • Rodzaj grupy:
  • Otwarta / niemoderowana
  • Typ grupy:
  • profesjonalna

Czy studia podyplomowe to dobre rozwiązanie na przebranżowienie? (3)

Witam serdecznie!

Chciałabym uzyskać poradę w kwestii podjęcia studiów podyplomowych z Zarządzania Zasobami Ludzkimi. Ukończyłam studia nie związane z psychologią ani socjologią (Zarządzanie Spec: Informatyka w zarządzaniu), nie mam też żadnego doświadczenia zawodowego w branży HR. Jednak ta tematyka zaczęła mnie ostatnio interesować i myślę, że był by to dla mnie dobry kierunek.
I tutaj moje pytanie, czy studia podyplomowe z Zarządzania Zasobami Ludzkimi to dobra inwestycja w przyszłą karierę w tej branży, dla osoby, która nie ma doświadczenia w tym temacie, czy jedynie dopełnienie posiadanej już wiedzy?
Proszę o opinie i porady :)

Pozdrawiam
MF

14.09.2010 10:36

Dobra do czasu istnienia i manewrowania zasobami...Natomiast radzę dokładnie sprawdzić genezę szkoły i jej kadry!Pozdrawiam.

14.09.2010 18:09

ja zrobilem studia podyplomowe z nadzieja znalezienia pracy, przebranzowienia ale okazalo sie ze losy potoczyly sie inaczej i w sumie troche zaluje, nastepnym razem bede robil tylko jesli bede widzial realne szanse wykorzystania wiedzy w najblizszej przyszlosci. Ja bym polecal najpierw znalenienie jakiejkolwiek pracy zwiazanej z HR, chocby czasowej lub asystenckiej, a pozniej podjecie decyzji o studiach podyplomowych. Poza tym studia takie wiecej daja jesli mozna teorie odniesc jakos do rzeczy znanych z codziennej pracy, wykorzystywac na biezaco to czego sie uczymy.

14.01.2011 23:18